کد خبر: ۱۲۸۸۳۰
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۶:۴۳
عضو انجمن فولاد با بیان اینکه امروز اختلاف بین بورس و کف بازار عاملی‌شده تا بازار با بی‌ثباتی روبه‌رو شود، گفت: اگر در مقطعی صادرات اسلب متوقف شود ما می‌توانیم نیاز بازار داخل را تأمین و رانت موجود ۲۴ تا ۴۰ هزار میلیارد تومانی را از بین ببریم.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: رضا شهرستانی در گفتگو با تسنیم با اشاره به اینکه مشکل اساسی امروز کشور کاهش قیمت نفت و اعمال تحریم‌ها و نداشتن ارز است، اظهار داشت: در بخش پتروشیمی سال گذشته ۱۲ میلیارد دلار صادرات انجام شده، اما امسال با وجود افزایش ۴۰ درصدی تولید صادرات ۸ میلیارد دلاری پیش‌بینی شده است.

وی با اعلام اینکه در صنایع معدنی که تابع عرضه و تقاضا بوده و کمتر متأثر از قیمت نفت است، امسال پیش‌بینی صادرات ۱۱ میلیارد دلاری شده، افزود: این موضوع را باید در نظر گرفت که سال گذشته شمش قیمت ۳۸۰ دلاری داشت که به دلیل بیماری کرونا به ۳۵۰ رسید، اما در حال حاضر قیمت ۴۰۰ دلاری را دارد که پیش‌بینی می‌شود در ماه‌های آینده این رقم روند صعودی هم پیدا کند.

این عضو انجمن فولاد تصریح کرد: آمار‌ها نشان می‌دهد باید اولویت نخست ما صادرات صنایع معدنی باشد ما ۳۰ میلیون تن تولید فولاد داریم که ۱۱ میلیون تن آن به بخش تختال و ۱۹ میلیون تن به محصولات طویل برمی‌گردد. به نظر می‌رسد اگر ما صادرات اسلب را متوقف کنیم، تأمین نیاز داخل با سرعت زیادی همراه خواهد شد. حتی ما می‌توانیم به جای تولید هشت میلیون تن به ۱۰/ ۵ میلیون تن تولید ورق دست پیدا کنیم.

شهرستانی با اعلام اینکه امروز اختلاف بین بورس و کف بازار عاملی شده تا بازار با بی‌ثباتی روبه‌رو شود، تصریح کرد: اگر در مقطعی صادرات اسلب متوقف شود ما می‌توانیم نیاز بازار داخل را تأمین و رانت موجود که رقمی حدود ۲۴ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان است را از بین ببریم. حتی در آینده می‌توان به صادرات ورق‌های فولادی نیز متمرکز شد.
وی در ادامه صحبت‌های خود تأکید کرد: در بخش طویل محصولات فولادی ما ۱۹ میلیون تن تولید شمش داریم که از این میزان ۱۰ میلیون تن مصرف داخلی و صادرات انجام شده و ۹ میلیون تن مازاد تولید داریم. به نحوی که نمی‌توان با تصمیمات غیرکارشناسی مانع صادرات مازاد تولید فولاد شد.

این عضو انجمن فولاد افزود: به نظر می‌رسد باید در بخش فولاد تصمیمات کارشناسی اعمال و مانع بروز رانت شد. در همین ارتباط ما معتقدیم باید سازوکار مناسبی برای تأمین نیاز داخل و صادرات محصولات فولادی اتخاذ شود تا رانت اختلاف قیمت بین بورس و کف بازار برطرف گردد.

مشکل سهمیه ورق فولادی در سامانه بهین‌یاب حل می‌شود

همچنین سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت وعده داده که مشکل سهمیه‌ها به ویژه سهمیه ورق فولادی در سامانه بهین‌یاب، با استفاده از توانمندی تشکل تخصصی آن برطرف شود. جعفر سرقینی گفت: مشکل اختصاص سهمیه‌ها در سامانه بهین یاب، مشکلی قدیمی است که در مورد بیشتر فرآورده‌ها صدق می‌کند، اما درباره ورق فولادی قبلاً صحبت‌هایی با اتحادیه‌های لوله و پروفیل شده بود که اکنون این اتحادیه برای کمک به وزارتخانه در کنترل بازار ورق فولادی، اعلام آمادگی کرده است. وی با بیان اینکه این مشکل درخصوص پتروشیمی‌ها تا حدود زیادی برطرف شده است، گفت: اختصاص سهمیه پتروشیمی در سامانه بهین‌یاب کنترل می‌شود، یعنی وقتی سهمیه را براساس بهین‌یاب تحویل می‌گیرند کنترل‌های لازم صورت می‌گیرد و سخت‌گیری بیشتر است. سرپرست وزارت صمت افزود: می‌خواهیم درباره فولاد و به ویژه ورق فولادی هم اتفاقی مشابه پتروشیمی در سامانه بهین‌یاب بیفتد، زیرا در مورد محصولاتی مانند شمش و اسلب، کنترل‌های بعدی راحت‌تر است و خریداران آن در مقایسه با خریداران ورق فولادی، محدود هستند. سرقینی گفت: درخصوص ورق فولادی، هم خریداران بسیار زیاد و متنوع هستند و هم کنترل آن برای ما سخت است از این رو بنا داریم به موضوع سهمیه ورق فولادی در سامانه بهین‌یاب، سامان بدهیم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار